ANASAYFA Gündem Bakan Yerlikaya açıkladı! Ankara dahil 14 ilde Sibergöz-28 operasyonu

Bakan Yerlikaya açıkladı! Ankara dahil 14 ilde Sibergöz-28 operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara dahil 14 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-28 operasyonlarında 34 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Ankara dahil 14 ilde düzenlenen Sibergöz-28 operasyonlarının detaylarını açıkladı. 

Toplam 34 şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığı operasyonda, çok miktarda suç unsuru ele geçirildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı liderliğinde; İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Ankara, Giresun, İstanbul, İzmir, Aydın, Denizli, Tokat, Van, Muğla, Isparta, Niğde, Yalova, Osmaniye ve Zonguldak'ta nitelikli dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk istismarı ve 7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet suçlarına yönelik eş zamanlı olarak "Sibergöz-28" operasyonu düzenlendi. 

34 ŞÜPHELİ YAKALANDI! 

Bakan Yerlikaya’nın paylaşımına göre, düzenlenen operasyonlar sonucunda 34 şüpheli yakalandı. Ayrıca 1 adet otomobil, 32 bin dolar, çok miktarda altın ve Türk lirası, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiği paylaşımında, kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal vatanda da sanal devriyelerin 7 gün 24 saat mücadeleye devam edeceğini belirtti. 

Sanal devriyeler, gece gündüz demeden suç ve suçlularla mücadelesine aralıksız devam ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi ödülüne layık görüldü

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi ödülüne layık görüldü