MEB'de 12'nci sınıf öğrencileri için yeni karar: Yeni dönemde başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, lise son sınıf öğrenciler için yeni bir karar aldı. Alınan kararın önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya konulması bekleniyor. Eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesinin amaçlanması amacıyla son sınıflara yeni bir ders geliyor.

MEB'de 12'nci sınıf öğrencileri için yeni karar: Yeni dönemde başlıyor

Konu ile ilgili aktarılan son habere göre MEB 12'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin akademik alanda gelişmesine destek olmak amacı ile önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir ders vermeye hazırlanıyor. "Hedef Temelli Destek Eğitimi" adı altında verilen bu dersler sayesinde öğrencilerin öğrenme eksikliklerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Hedef Temelli Destek Eğitim dersinin içeriği de belli oldu. Buna göre Türk dili ve edebiyatı dersinin yansıra tarih, coğrafya, biyoloji, fizik, kimya, felsefe, matematik gibi pek çok alan dersleri de yer alacak. Her bir ders için haftada en az 1 en çok 3 saat ayrılacak.

GELECEK YILDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre MEB, öğrenci ve velilerden gelen talepler üzerine lise son sınıftaki öğrencilerin yükseköğretime hazırlık süreçlerinin daha kapsamlı hale getirmesini sağlamak için gelecek yıldan itibaren hayata geçirilecek yeni bir uygulama başlatacak.

Bu kapsamda uygulamanın yürütülmesi için ortaöğretim kurumlarında uygulanan haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yapıldı. Yeni çizelgelere 12'nci sınıf seviyesindeki öğrencilere öğrenme eksikliklerini gidermesi, önceki öğrenmelerini pekiştirmesi ve yükseköğretime hazırlık süreçlerini güçlendirmeleri için "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi dahil edildi.

Okul idareleri tarafından öğrenci tercihlerine bağlı olarak planlanacak ders haftalık 3 ila 6 saat arasında seçilebilecek.

MEB'de 12'nci sınıf öğrencileri için yeni karar: Yeni dönemde başlıyor

DERSLERİN İÇERİĞİ DE AÇIKLANDI

"Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersinin içeriğinde Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, sosyoloji, psikoloji, mantık, birinci yabancı dil, çağdaş Türk ve dünya tarihi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile Türk kültür ve medeniyet tarihi gibi alan dersleri yer alacak.

Her bir ders için haftalık en az 1, en fazla 3 saat ayrılabilecek. Dersin kapsamı ilgili öğretim programları esas alınarak zümre öğretmenleri tarafından hazırlanacak.

Ders sayesinde öğrenciler, 9'uncu sınıftan 12'nci sınıfa kadar yaşadıkları tüm öğrenme eksikliklerini giderebilecek ve önceki yıllarda edinilmesi gereken ancak çeşitli nedenlerle kazanılamayan bilgi ve becerilerin sistemli bir şekilde telafi edilmesi sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin öğrenme sürecini destekleyecek. Ders sonunda öğrencilere herhangi bir not verilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER