yazar
Gazeteci / Haberankara.com İmtiyaz Sahibi
Tüm Yazıları
google news

Kulis Bilgisi: İYİ Parti'den Ankara'ya Sürpriz Aday, AK Parti'de Eski Bakan Sesleri

YAYINLAMA: 20 Aralık 2023 / 17.55 | GÜNCELLEME: 08 Nisan 2024 / 17.02

2024 yerel seçimleri için sayılı günler kaldı. Ankara'da ortalık deyim yerindeyse toz duman. Neredeyse her gün parti liderleri ve yöneticileri düzeyinde açıklamalar, iddialar, sert çıkışlar görüyoruz.  En belirgin ve durumu net olan sadece Mansur Yavaş var.

AK Parti'de aday henüz belli değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara ile ilgili karar vermiş değil. Mamak Belediye Başkanı Murat KÖSE, Keçiören Belediye Başkanı Turgut ALTINOK bilindiği gibi adaylıklarını açıkladılar. Adı geçen bir diğer isim ise AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han ÖZCAN. Veysel TİRYAKİ'nin adı Ankara Büyükşehir Belediyesi için geçse de kendisinin Altındağ Belediyesi Başkanlığına aday olduğu bilgisini aldım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işini şansa bırakmak istemiyor. Eski güçlü bir bakanın adı haftaya açıklanırsa şaşırmayın.

Mansur YAVAŞ İddialı

Diğer partilerde durum hala net değilken, geçtiğimiz hafta resmi olarak adaylığını açıklayan Mansur YAVAŞ, bugün yaptığı açıklamada yüzde 60'a yakın bir oy oranı ile yerel seçimi kazanacağına olan inancından bahsetti. İYİ Parti lideri Meral AKŞENER'in 'korkak' açıklamasına karşı çıkan ABB Başkanı YAVAŞ; ''Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz.'' dedi.

İYİ Parti'de sürpriz aday

İYİ Parti, ''Seçimlere hür ve müstakil gireceğiz'' açıklamasından sonra en çok merak edilen ABB adayının kim olacağı idi. Kulislerden edindiğim bilgilere göre bu isim Kürşat ZORLU. İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü, Ankara Milletvekili, Zorlu'nun nasıl bir performans sergileyeceği, ne kadar oy alıp almayacağına tabi ki Ankara halkı karar verecek. Fakat son seçimlerde de görüldüğü üzere Ankaralılar sadece Ankaralıya oy veriyor. Kürşat Zorlu'nun Yozgatlı olması ve İYİ Parti teşkilatları üzerinde çok etkili olmaması Ankara'daki şansını oldukça azaltıyor.

Bakalım önümüzde fazla bir zaman kalmadı, her şey güzel Ankara'mız için olsun…

Serhat KARAMAN