Özgür Özel, bugün Zonguldak Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret çıkışında basın mensuplarının sorularına yanıt veren Özel, soruşturma iznine ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Mansur Yavaş'la yolsuzluğu aynı cümle içinde kuruyorsanız burada kötü niyet var demektir" ifadesini kullanan Özel, Danıştay'ın işlemi yürütmesini durdurabileceği tahmininde bulundu.
"BUNU ÇOK NET GÖRÜYORUZ"
"İçişleri Bakanlığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında konser harcamalarıyla ilgili soruşturma izni verdi. Yavaş da yaptığı açıklamada, 'En kısa sürede Danıştay'a itiraz edeceğiz' dedi. Konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:
"Bu dosyayla ilgili müfettişler geldi, çalıştılar, raporlar yazdılar ve belediye başkanıyla, özel kalemiyle ilgili hiçbir şey bulmadılar. Şimdi dönmüşler bir kez daha aynı yerden soruşturma izni vererek yeni bir süreç başlatmak istiyorlar. Buradan sonuç alamayacakları belli. Yani sonuç odaklı değil, sadece Sayın Mansur Yavaş'ı da tartıştırmak üzerine yaptıkları hamledir. Hiç eğip bükmeyelim, Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayımızdı. Ben de Mansur Bey de kendisine ön seçimde oy verdik. Ama Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal ettiler. 2 bin 400 yıl ceza istiyorlar. Kendilerince 'Ekrem İmamoğlu'nu hallettik, şimdi bu milletin bizim karşımızda seçebileceği cumhurbaşkanı adayı kim var en kuvvetli adaylardan birisi Mansur Yavaş.' Şimdi onu hedefe koymaya çalışıyorlar. Millet bunu görüyor. Mansur Yavaş'la yolsuzluğu aynı cümle içinde kuruyorsanız burada kötü niyet var demektir. Bunu çok net görüyoruz."

"BÜYÜK İHTİMALLE DANIŞTAY BU İŞLEMİN YÜRÜTMESİNİ DURDURACAK"
Antalya ve Bodrum'da siyasetle bağdaşmayacak bir ilişki gördüklerinde söz konusu kişilerin ilk gün partiyle ilişiklerini kestiklerini dile getiren Özel, "Ancak bu siyasi operasyonlara karşı belediye başkanlarımızın sonuna kadar arkasındayız.” ifadesini kullandı.
Özel, “Büyük ihtimalle de zaten Danıştay bu işlemin yürütmesini durduracak." dedi.
Özel, açıklamasında belediye başkanlarının her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Danıştay'ın yakın zamanda işlemin yürütmesini durdurabileceği ifade edildi.