ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilçelerine yeni bir yurt binası kazandıracaklarını açıkladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilçelerine yeni bir yurt binası kazandıracaklarını açıkladı

Konu ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara, Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce öğrencinin gelip vakit üniversite okuduğu bir şehir olarak ta ön plana çıkarken şehre gelen öğrenciler, en büyük problemlerinden birisi olarak barınma sıkıntısı çektiklerini ifade ediyor.

Öğrencilerin yaşadıkları bu sıkıntıyı gidermeye yönelik son olarak bir adım da Ankara'nın Yenimahalle ilçesinden geldi. Edinilen bilgiye göre Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilçelerine şehir dışından gelen kız öğrencilerin rahatça konaklayabilmesi için bir yurt binası yapacaklarını ifade etti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşan ve videoda  ilçede bulunan misafirhane de konaklayan kız üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği görülen Yaşar “Türk Eğitim Vakfı ve belediyemizin işbirliğinde hayata geçireceğimiz yurt projesi ile ilçemize yeni bir yurt kazandıracak, Ankaramıza okumaya gelen ancak barınma sıkıntısı çeken üniversite öğrencisi gençlerimize konaklama imkanı sağlayacağız” dedi.

"BU AY İÇERİSİNDE TEMELİNİ ATIYORUZ"

Öğrencilerle yaptığı sohbette müjdesini verdiği öğrenci yurdu ile ilgili “Bu ay içerisinde temelini atıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Yaşar “Bir erkek yurdumuz var bizim. Şimdi kız yurdunu da Türk Eğitim Vakfı ile yapıyoruz. Bizde çorbada tuzumuz olsun diye bu işlere giriyoruz. Yenimahalle'nin misafirperverliğini de yaşatmak istiyoruz”  şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın kız öğrenciler ile ilçe misafirhanesinde yaptığı sohbet hatıra fotoğrafının çekinmesi ile sona erdi. Öğrencilerle yapılan bu görüşme ve yeni kız yurdu müjdesi sosyal medya kullanıcıları tarafından takdirle karşılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı öğrencilere karne müjdesi! Takdir teşekkür alanlara başarı desteği verilecek

Ankaralı öğrencilere karne müjdesi! Takdir teşekkür alanlara başarı desteği verilecek