Çankaya Keçiören Yenimahalle Mamak Etimesgut Sincan! Ankaralı tapu sahipleri 1.482 TL ödemeniz çıktı

Milyonlarca Ankaralıya son dakika haberi geldi. Ankara'da evi, arsası, tarlası, dükkanı olan Ankaralı tapu sahipleri o tarihe kadar mutlaka yatırmanız gerekiyor.

Çankaya Keçiören Yenimahalle Mamak Etimesgut Sincan! 1.482 TL ödemeniz çıktı

Çankaya Keçiören Yenimahalle Mamak Etimesgut Sincan! Ankaralı tapu sahipleri 1.482 TL ödemeniz çıktı- Devletin her sene tahsil etmiş olduğu düzenli vergiler arasında yer alan emlak vergisi için bir kere daha ödeme tarihi geldi.

Milyonlarca Ankaralıya yapılan son dakika duyurusu ile emlak vergisi hatırlatması yapıldı. Türkiye sınırları içerisinde apartman dairesi, dükkan, işyeri, depo, tarla, arsa gibi taşınmazı olan kişiler için bir kere daha emlak vergisi ödeme tarihi geldi. Mart ayı itibari ile bir kere daha emlak vergisi ödemeleri başlayacak.

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN 2024?

2024 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri için beklenen açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada emlak vergisinde ödeme tarihinin Mart ayında başlayacağı ilan edildi. 1 Mat 2024 tarihi itibariyle emlak vergisi 1. taksit ödemeleri başlayacak.

İsteyen kişiler emlak vergisinde Mart ayı itibariyle ödemelerini tek seferde peşin olarak yapabilecek, isteyen kişiler ise ödemelerini kalan tutar Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeyebilecekler. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ise 31 Mayıs 2024 tarihi itibariyle dolacak. Kasım ayında ise taksitli ödeme yapmak isteyen kişiler için emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi başlayacak.

Belirlenen tarihte ödeme yapmayan kişiler cezalı duruma düşecek ve gecikme faizi işleyecek. Bu nedenle gecikmeye düşmek ve faiz ödemek istemeyen kişilerin ödemelerini vaktinde yapması gerekecek. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan kişiler için ise sıfır oranlı emlak vergisi hakkı tanınacak ve bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

SONRAKİ HABER