Ankaralılar La Nina soğukları geliyor hazırlığınızı şimdiden yapın!

Ülkemizde kasım ayı ile birlikte havaların soğuması beklenirken bir süredir pastırma ve el nino sıcakları hakim oldu. Havaların soğuyacağı tarihe ilişkin açıklama yapanlara kötü haber geldi. Ülkemize la nina soğuklarının hakim olacağı bildirildi.

Ankaralılar La Nina soğukları geliyor hazırlığınızı şimdiden yapın!

Türkiye'de hava durumu verileri yakından takip ediliyor. Hava durumunun seyrine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ediyor. Son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken sürpriz bir açıklamaya yer verildi.

Hava sıcaklıkları bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Havaların ne zaman soğuyacağını merak edenlerin araştırmaları devam ederken bu kez la nina soğukları için uyarı verildi. Doğu tropikal Pasifik Okyanusu'ndaki yüzey sularının olağandışı ısınmasını ifade eden El Nino sonrasında uzmanlardan La Nina soğukları için uyarılar geldi.

TÜRKİYE'DE LA NİNA SOĞUKLARI HAKİM OLACAK

La Nina soğukları kasım ayına girilmesiyle gündemdeki yerini aldı. Soğuk havalar için uzmanlardan uyarılar gelirken ''La Lina soğuğu ne demek, La Lina kışı nasıl olur?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

ankaralilar-la-nina-soguklari-geliyor-hazirliginizi-simdiden-yapin.jpg

La Nina, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bandındaki okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak meydana gelen bir hava durumudur. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımını ifade eder. Kasım ayında kışa giriş yapacak Türkiye'de Meteoroloji uzmanları, yaz aylarındaki sıcak hava dalgası El Nino'nun kasım ayında yerini soğuk hava dalgası La Nina'ya bırakacağını belirtti. Uzmanlar ilerleyen günlerde havaların oldukça soğuyacağını belirterek vatandaşların önlem alması gerektiğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER