Şehitlik kavramı Türk toplumu için çok özel bir anlam ifade ediyor. Bu bağlamda şehitlerin geride bıraktıkları hatıralarının unutulmaması ve kendilerine duyulan minnetin dile getirilmesi adına ülkenin dört bir yanında çeşitli anıtlar varlığını sürdürüyor.
TÜRKİYE'NİN YABANCISI OLDUĞU TOPRAKLARA GİDİP GERİ DÖNMEDİLER
Türkiye, kuruluş dönemindeki savaş ve 1938 yılına kadar yaşanan iç isyanlar haricinde ilk savaşını Kore'de yaşadı. 1950-53 yılları arasında süren savaşta Türkiye, Güney Kore'nin yanında yer aldı. Bu savaşta Türkiye 741 şehir verdi ve 234 askeri esir düştü. 175 askerin ise akıbeti bilinmedi.
Ülke tarihinin acı olaylarından birisi olan bu savaş Kore ile Türkiye arasındaki bağların güçlü kalmasını sağladı. 1973 yılında Kore'de şehit düşen askerleri onurlandırmak adına Ankara Altındağ'da "Kore'de Savaşan Türk Askerleri Anıtı" dikildi.
GÜNEY KORE TÜRKİYE'Yİ UNUTMUYOR
Güney Kore'de kendileri için tanımadıkları topraklara gelen ve şehit düşen Türk askerlerine minnet duymaktan vazgeçmedi. 1971 yılında Kore'nin başkenti Seul'e yapılan Ankara Parkı bu minnetin göstergelerinden sadece birisi oldu.