Çubuk'ta 16 yaşında başlayan hayvancılık macerası büyük bir hikayeye dönüştü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaklaşık olarak 16 yaşında hayvancılık macerasına başlayan 4 çocuk annesi Gönül Tufan'ın hikayesi büyük bir hayvancılık hikayesine evrildi. Eşi ile birlikte çalışan kadın 26 yıldır hayvancılıkla uğraşıyor.

Çubuk'ta 16 yaşında başlayan hayvancılık macerası büyük bir hikayeye dönüştü

Çubuk ilçesine bağlı Ağacı köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Gönül Tufan, hayvancılık hikayesini 16 yaşında başladı. Şu anda 100 büyükbaş kurbanlık hayvan yetiştiren Tufan, eşini de ikna ettiğini ifade ederek, "Hayallerimin peşinden koştum, eşimi de ikna ettim. Şimdi birlikte çalışıyoruz" dedi.

Sabahları güneş doğmadan hayvanların bakımına başladıklarını ifade eden Tufan, sürece ilk olarak 2 buzağı ile başladığını söyledi. Besicilik faaliyetini her geçen yıl artırmaya devam eden Tufan, eşiyle birlikte üretim yaptıklarını belirtti.

Çubuk'ta 16 yaşında başlayan hayvancılık macerası büyük bir hikayeye dönüştü

"ŞİMDİ BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Ağacı köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Gönül Tufan, 16 yaşında başladığı hayvancılık serüveninde bugün 100 büyükbaş kurbanlık hayvan yetiştiriyor. Eşi ve çocuklarıyla birlikte çalışan Tufan, "Hayallerimin peşinden koştum, eşimi de ikna ettim. Şimdi birlikte çalışıyoruz" dedi.

26 yıldır hayvancılıkla uğraşan Tufan, ilk olarak iki buzağıyla başladığı besicilik faaliyetini her geçen yıl büyüttü. Kurbanlık hayvan üretiminde bölgesinde örnek gösterilen kadın girişimcilerden biri haline gelen Tufan, sabahları gün doğmadan hayvanlarının bakımına başlıyor.

Çubuk'ta 16 yaşında başlayan hayvancılık macerası büyük bir hikayeye dönüştü - Resim : 2

"EŞİM ŞEHİRDE YAŞAMAK İSTİYORDU"

"Önce onların rahatını sağlıyoruz, sonra kendi kahvaltımızı yapıyoruz" diyen Tufan, eşiyle birlikte yemleme, sulama ve sağım işlemlerini de bizzat kendisi yapıyor. Eşinin başlangıçta köy işlerine sıcak bakmadığını belirten Tufan, "Şehirde yaşamak istiyordu. Ancak şimdi o da bu işin hem bereketini hem huzurunu gördü. Artık birlikte üretim yapıyoruz" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilçe müdürlüğünün sunduğu desteklerin önemine değinen Tufan, "Aşılardan tedavilere kadar her aşamada yanımızda oldular. Birlikte çalışarak bu seviyeye geldik" ifadelerini kullandı.

Toplumdaki "kadın yapamaz" algısıyla da mücadele ettiğini belirten Tufan, "Bana inanmayan çok oldu. Ama ben yılmadım. Girişimci kadınlara tavsiyem: Bir inekle bile olsa başlasınlar. Yeter ki istesinler" dedi.

Girişimci kadınlara seslenen Tufan, kendisine inanmayanların da çok olduğunu belirtti. Ancak kendisinin mücadele ederek bu işe başladığını ifade eden başarılı girişimci kadınların 1 inekle bile olsa başlamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER