ANASAYFA Ankara MEB Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursu 16 Nisan'da Ankara'da başlıyor!

MEB Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursu 16 Nisan'da Ankara'da başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre 16 Nisan tarihinde Ankara'da Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursunun başlayacağı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
MEB Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursu 16 Nisan'da Ankara'da başlıyor!

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce "Yapay Zekâ Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu", 16-20 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Konu hakkında yapılan açıklamalarda kursun içerikleri hakkında bilgilendirmelere yer verildi.

16 - 20 NİSAN TARİHİNDE ANKARA'DA EĞİTİMLER BAŞLAYACAK!

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından düzenlenecek "Yapay Zekâ Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu"; yapay zekâ araçları, blok tabanlı yapay zekâ uygulamaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme başlıklarında 120 katılımcıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilecek. 16-20 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek kurs için Öğretmen Bilişim Ağı'nda yayımlanan yapay zekâ alanında ilgili kursları tamamlayan Eğitimde Fatih Projesi eğitmenleri, kursiyer olarak belirlendi. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında eğitimlerin 16 Nisan tarihinde Ankara'da gerçekleştirileceği ifade edilmiş oldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda düzenlenecek eğitici eğitimi kursuyla, öğretmenlerin güncel teknolojilerle ilgili mesleki gelişimleri desteklenecek ve Ulusal Yapay Zekâ Strateji Belgesi'ndeki tedbirler gereği eğitimde yapay zekâ kullanımına yönelik mahalli eğitimler verileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da teleferik kabini düştü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı

Antalya'da teleferik kabini düştü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı