Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca'nın yargılandığı Halil Umut Meler davasında yeni gelişme!

Türk spor tarihine damga vuran olaylardan birisi olan Halil Umut Meler'e yumruk atılması olayı sonrası devam eden yargı süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dava Haziran ayına ertelendi.

Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca'nın yargılandığı Halil Umut Meler davasında yeni gelişme!

Geçtiğimiz yılın son günlerinde ülke futbolunun en gergin olaylarından birisi yaşanmış, MKE Ankaragücü'nün evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmış ve mücadelenin ardından dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Hakem Halil Umut Meler'e ile arasında istenmeyen olaylar yaşanmıştı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNE DAMGA VURAN OLAY

Söz konusu olay ülke futbolunun yaşadığı en zor dönemlerden birisi olarak kabul edilmiş ve gerçekleşen olay o dönem ligler 1 hafta ertelenmişti. Hakemlerin maçlara çıkmayı kabul etmemesinden dolayı ertelenen lig sonraki hafta devam etmişti. Yaşanılan olayın ardından Faruk Koca gözaltına alınmış ve daha sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

3 haftaya yakın bir süre tutuklu kalmasının ardından tahliye edilen Faruk Koca ve diğer kişilerin yargılandığı davada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu davanın 26 Haziran'a ertelendiği bildirildi. Alınan kararın gerekçesi olarak adli tıp kurumundan gelecek olan raporun henüz mahkemeye gelmemiş olması gösterildi. Yaşanılan olay sonrasında Ankaragücü başkanlığından istifa eden ve gözlerden uzak kalmayı tercih eden Koca'nın dava sonucunda bir ceza alıp almayacağı merak konusu olmuştu.

MELER GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Olay sonrasında Halil Umut Meler'in ilk başta hakemlik görevini bırakacağı iddia edilmiş fakat daha sonrasında Meler kaldığı yerden hakemlik görevine dönmüştü. Hakem Meler şu anda hakemlik görevine devam ediyor.

SONRAKİ HABER