İran, İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı başlatıldığını duyurdu!

Az önce yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte İsrail ordusu, İran'ın saldırı başlattığını duyurdu. Buna göre, İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediği ifade edildi.

İran, İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı başlatıldığını duyurdu!

Son Dakika! İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın açıklamasında İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediğini duyurdu. Yapılan bu açıklama ile birlikte ülke genelinde GPS sisteminde bozulmaların da yaşanabileceğinden bahsetti.

İRAN İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI!

Bugün son dakika İsrail devlet televizyonu KAN, Hagari'nin açıklamasından önce, İran'ın onlarca İHA ile İsrail'e saldırı başlattığını duyurmuştu. Ardından aktarılan bilgilerde İsrail hava sahası bu gece 01.00'e kadar kapatıldı. Ayrıca İHA'ların İsrail'e yerel saatle gece 2'de ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Kanal 12'den yapılan açıklamaya göre, İran, İsrail'e güdümlü füze de fırlattı.

CEZALANDIRILACAK DENİLMİŞTİ!

Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra daha önce İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" ifadelerini kullanmıştı.

1 Nisan tarihinde İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına saldırıda bulunmuş, bunun üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Konuya ilişkin Beyaz Saray tarafından da ilk açıklama geldi. “İsrail'e desteğimiz tam” mesajı verildi.

SONRAKİ HABER