ANASAYFA Ekonomi Tüvtürk muayene sisteminde radikal değişiklik! Artık zorunlu değil

Tüvtürk muayene sisteminde radikal değişiklik! Artık zorunlu değil

Araba sahiplerinin her dönem önünde uzun kuyruklar oluşturduğu istasyonlarda artık farklı bir sistem uygulama olacak. Söz konusu kararın nasıl bir etkisi olacağı merak konusu oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Tüvtürk muayene sisteminde radikal değişiklik! Artık zorunlu değil

Araba sürücülerinin belirli dönem aralıkları ile gittikleri araç muayene istasyonlarında yapılan denetlemeler sonucu arabaların trafiğe uygun olup olmadıkları kontrol ediliyor. Gerekli şartları sağlayamayan araçlar istenilen şartları sağlayana kadar trafiğe çıkamıyor.

TÜVTÜRK TARAFINDAN YENİ KARAR AÇIKLANDI

Yoğunluğun ve muayene randevusunun alınmasının zorluğu dolayısıyla araba vatandaşların gönülsüz bir şekilde gittiği Tüvtürk'te bundan sonra artık daha farklı bir yol izlenecek. Bu karar ile birlikte kalabalığın bir nebze olsun azalması bekleniyor.

Konu ile ilgili Tüvtürk tarafından bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre sıfır araçlar için ilk 3 yıl muayene şartı aranmayacak. Söz konusu açıklama ise şu şekilde oldu;

“İstasyonumuzda yetkili personelimiz tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra aracınızın sınıfı hakkında nihai karar verilecektir. Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir”

GÖZLER MUAYENE İSTASYONUNDA

Bu kararın ardından araç muayene istasyonunda nasıl bir değişikliğin yaşanacağı merak konusu oldu. Aracında eksiklik bulunan ya da kural dışı eklemeler olan araçlara müsade edilmiyor. Bu işlemi yapmanın bir zorunluk olduğu biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de satılan en pahalı otomobil Bugatti Chiron oldu! Bugatti Chiron özellikleri nedir?

Türkiye'de satılan en pahalı otomobil Bugatti Chiron oldu! Bugatti Chiron özellikleri nedir?