Apartmanlarda kiracılar ile komşular arasında zaman zaman sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların aşılamaması halinde ise bu kiracının evden çıkarılması hakkında karar alınmasının yolları zorlanıyor. İmza toplayarak kiracının evden çıkarılması akla ilk gelen yöntem oluyor. Bu yöntemin yasal boyutu ve gerçekten kiracıların evden çıkarılmalarını sağlayıp sağlayamayacağı sorgulanıyor.
İMZA TOPLAMAK ÇARE Mİ?
Bir kiracının evden çıkarılması için apartmanda imza toplanmasının kayda değer bir anlamı yoktur. Kiracılar komşuların toplayacakları imzalar ile evden çıkarılamazlar. Bunun bir yasal gerekçesi bulunuyor. Kiracı kira sözleşmesi ile ev sahibine karşı sorumlu olmaktadır. Komşular ile kiracılar arasında kurulmuş yasal bir sözleşme veya bağ bulunmuyor. Bundan dolayı toplanan imzalar ile hedeflenen amaç yerine getirilemez.
NASIL HAREKET EDİLMELİ?
Bir kiracı eğer komşularına rahatsızlık veriyorsa ve evden çıkarılmak isteniyorsa bunun çözümü komşuların imza toplaması değildir. Burada kilit nokta ev sahipleri oluyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında hukuki bir bağ vardır. Dolayısıyla kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilecektir. Lakin bu hususta da komşular ev sahibine destek olmalıdır.
Kiracıların ev sahipleri ile iyi geçinmeleri ve eve özenle bakmaları gerekmektedir. Komşular ile iyi geçinmemek ise kiracının eve özenle bakmadığına delil olarak görülmektedir. Bu durumda mahkeme süreci yaşanır ve komşular da somut şahitlikleriyle destek olurlar ise kiracı evden çıkarılabilir.