Bekçi olma şartları neler, nereye başvurulur, maaşlar ne kadar? KPSS'li KPSS'siz bekçi alımı

Kamu düzeninin sağlanması noktasında önemli bir görevi olan bekçiler güvenlik meslekleri arasında yerini alıyor. Son dönemlerde maaşlarının artış göstermesi ile bekçilik mesleği sıkça araştırılan meslek gruplarının başında yerleşti. Peki, bekçi nasıl olunur, başvuru şartları neler?

Bekçi olma şartları neler, nereye başvurulur, maaşlar ne kadar? KPSS'li KPSS'siz bekçi alımı

Bekçi olmak isteyen adayların bu noktada belirlenen şartları sağlaması gerekiyor. Bunun için hem yazılı hem de fiziki sınavlardan başarılı olunması gerekiyor. Bekçi alımını kamu kurumları yapabileceği gibi, İŞKUR üzerinden özel kurumlar da yapabiliyor.

İŞKUR'da da genellikle çarşı ve mahalle bekçisi, inşaat/işyeri bekçisi meslekleri için özel sektörlere alım yapılıyor. İŞKUR'daki alımlarda KPSS şartı bulunmuyor.

NASIL BEKÇİ OLUNUR?

Kamu kurumunda bekçi olmak için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açtığı bekçilik alımlarına başvurulması gerekiyor. Adayların belirlenen şartları sağlaması halinde başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Bekçi olma şartları neler, nereye başvurulur, maaşlar ne kadar? KPSS'li KPSS'siz bekçi alımı

Ancak sadece bu şekilde bekçi olunmuyor. Başvurusu olumlu olan adaylar yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara tabi tutuluyor. Sınavları başarılı bir şekilde geçen adaylar bekçi olarak kamu görevlisi unvanı ile göreve başlayabiliyor.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Maaşları ile dikkat çeken bekçi mesleğinde en düşük 25 bin 500 TL, en yüksek 50 bin TL'ye kadar maaş verilebiliyor. Maaş grafiğinin bu kadar aralıklı olmasının en temel sebebi deneyim süresidir. Deneyimi daha az olanlar düşük seviyede maaşla göreve başlarken, meslekte yıllarını verenler ve deneyimli olanlar bu noktada daha yüksek maaş almaya hak kazanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER