Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi

Ankara bugün önemli bir ismi ağırladı. Son dönemlerde daha dostane bir ilişki içinde olunan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile basın toplantısı düzenledi

Yunan lider bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Resmi tören ile karşılanan Başbakan Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptıkları görüşme sonrasında kameralar karşısına geçtiler.

“İŞ BİRLİĞİMİZ GİDEREK GÜÇLENİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrasında son dönemde daha iyi bir seviyede olan Türkiye - Yunanistan ilişkilerine dair düşüncelerini dile getirdi. Erdoğan “Yunanistan'la terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin Yunanistan'daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi

Yunanistan ile yaşanan en büyük fikir ayrılıklarından olan Kıbrıs sorunu hakkında da söylemlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kıbrıs sorununun Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir” dedi.

“FİKİR AYRILIĞI YAŞANAN TEK KONU”

Yunan lider Miçotakis'de “Kıbrıs sorununun Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir” diyerek benzer cümleler kullandı.

İki liderin farklı düşünceler beyan ettikleri tek konu ise Hamas'ın nitelendirilmesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas için direniş örgütü derken Yunanistan Başbakanı Miçotakis ülkelerinin böyle bir düşüncesi olmadığını aktardı.

SONRAKİ HABER