Kiracılar yanlış biliyor! Ev sahipleri hemen tahliye kararı alıyorlar!

Ev sahipleri kiracıları evden çıkarabilmek için çeşitli gerekçeleri ileri sürüyorlar. Kiracılar akıllarına gelmeyecek bir gerekçe ile bir anda kendilerini evden çıkarılırken bulabiliyorlar. Ev sahipleri bu gerekçeyi koz olarak kullanmaya başladılar.

Kiracılar yanlış biliyor! Ev sahipleri hemen tahliye kararı alıyorlar!

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmaları mevcut yasal koşullarda çok zor bir durum. Bundan dolayı çeşitli gerekçeler ortaya konulurken ev sahipleri kanunların en küçük ayrıntılarını bile koz haline dönüştürebiliyorlar. Bu çerçevede kiracıların evden çıkarılabilmeleri için enteresan bir gerekçe son günlerde yaygınlaşmaya başladı. Bazı ev sahipleri fırsatını bulduklarında kira sözleşmesini bu gerekçe ile direkt olarak sona erdirebiliyorlar.

KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALARKEN YAPILAN HATA

Kiracılar kira sözleşmesi imzalarken ev sahiplerine karşı dürüst davranmalılar. Dürüst davranılmadığı durumlarda yasalar ev sahiplerine kira sözleşmesini sonlandırma hakkı veriyor. Bunun en enteresan örneği ise kiracının ev kiralarken aynı zamanda ev sahibi olduklarını ev sahibinden saklamaları oluyor. Kanun bu durumu dürüstlük ilkesine aykırı bir durum olarak görüyor ve kira sözleşmesinin sona erdirilmesi konusunda ev sahibine hak veriyor. Ancak bu durumun çok ince ayrıntıları bulunuyor.

Bir kiracı eğer kira sözleşmesi imzalarken aynı muhitte yaklaşık koşullara sahip bir başka eve sahip ise ve bu durumu ev sahibinden saklarsa yasalar ev sahiplerine kiracıyı tahliye etme hakkı veriyor. Kiracı kira sözleşmesi yaparken aynı muhitte benzer niteliklere sahip bir evi olduğunu bildirmeli ve kira sözleşmesi de bunun üzerine yapılmalıdır. Eğer kiracı sahip olduğu evi saklamış ise ve ev sahibi bunu daha sonra öğrenirse kira sözleşmesini sona erdirebilir.

Kiracılar yanlış biliyor! Ev sahipleri hemen tahliye kararı alıyorlar!

KİRACININ SONRADAN EV ALMASI TAHLİYE NEDENİ OLMAZ

Ev sahipleri kiracıların ev satın almaları durumunda da kira sözleşmelerini sona erdirmek istiyorlar. Ancak bu konu diğer mesele ile aynı şekilde değil. Bir kiracı istediği şekilde mülk edinebilir ve edinmiş olduğu mülkü de istediği gibi kullanabilir. Bu hususta ev sahibini ilgilendiren bir durum yok. Hatta yasalara göre kiracı kirada oturduğu evin bulunduğu apartmanda bir ev satın alıp kiraya verse ev sahibi bu kiracının kira sözleşmesini sona erdiremez. Bundan dolayı ev satın alan kiracının evden tahliyesi gibi bir uygulama yapılamamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER