ANASAYFA İş Dünyası Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

Ankara Ticaret Odası yurt içi ve yurt dışı ekonomik iş birliği çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vahabov beraberindeki isimlerle birlikte ATO'ya ziyarette bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti

Konumu itibariyle diğer şehirlerdeki ticaret odalarından öne çıkan Ankara Ticaret Odası, şehir ticaretinin güçlendirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması adına faaliyetlerini devam ediyor. Bu kapsamda ATO önemli bir heyeti daha ağırladı.  Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vahabov ATO Başkanı Gürsel Baran ile bir araya geldi.

TÜRKİYE - ÖZBEKİSTAN İLİŞKİLERİNE VURGU

İki ülkenin kültürel ve tarihi bağlarının yanı sıra günümüzde de yakın ilişkisine devam ettiğini vurgulayan ATO Başkanı Baran “İki ülke arasındaki bu sıcak yaklaşım ve rakamların gösterdiği ivme, Cumhurbaşkanlarımızın ortaya koyduğu 10 milyar dolarlık hedefin gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Ankara Ticaret Odası olarak, biz bu hedef doğrultusunda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye ve Özbekistan ile ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız” diyerek ATO'nun elinden gelen katkıyı sağlayacağını vurguladı.

İNŞAAT VE KUYUMCULUK SEKTÖRÜ KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Özbekistan olarak inşaat ve kuyumculuk konusunda Türkiye reel sektörü ile iş birliği yapmak istediklerini ifade eden Başkan Vahabov ülkelerinde 400 tonluk altın rezervi olduğunu ve bunu doğru bir şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Başkan Vahabov Özbekistan'da spor ayakkabı üretimim olmadığını ve bu konuda yatırım yapılması durumunda ülkelerinin destek verebileceğini vurguladı.

Söz konusu ziyaretin ardından Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vahabov'a hediye takdimi yapıldı. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel'den Gökhan Zan açıklaması geldi! Şaşırmadım

Özgür Özel'den Gökhan Zan açıklaması geldi! Şaşırmadım