Yılın ilk 4 ayında ne kadar şirket kurulduğu belli oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş dünyasına yönelik istatistiki bilgiler paylaşmaya devam ediyor. Söz konusu bilgi ve paylaşımlar sektörün içinde bulunduğu duruma dair detaylı bilgiler alınmasını sağlıyor.

Yılın ilk 4 ayında ne kadar şirket kurulduğu belli oldu

Türkiye'de ekonomik dalgalanmalardan dolayı piyasalarda uzun bir süredir belirsizlik süreci yaşanıyor. Söz konusu sürece rağmen iş dünyasında girişimlerde bulunan ve bununda şirket kurup gerçekleştiren bazı kişiler olumlu bazı kişiler ise olumsuz durumla karşılaşıyor.

YILIN İLK 4 AYINDA KAÇ ŞİRKET KURULDU? KAÇ ŞİRKET KAPANDI?

Ekonomik sıkıntılara göğüs geremeyen şirketler ise kapanıyor. Kapanan şirket oranı ekonomi konusunda fikir sahibi olunmasını sağlıyor. Bu nedenle TOBB belirli dönemlerde ülkede şirket açılma ve kapanma oranlarına ait veriler paylaşıyor. Konu ile ilgili son yayınlanan rapor ise 2024 yılının geride bırakılan ilk çeyreğine yönelik oldu.

Yılın ilk 4 ayında ne kadar şirket kurulduğu belli oldu

Söz konusu rapora göre Türkiye'de 2024 yılının ilk 4 ayında, 2023’ün ilk 4 ayına göre kurulan şirket sayısı %18,6 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %38,8 kurulan kooperatif sayısı %4,4 azaldı.​ Ayrıca yine yılık ilk 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre kapanan şirket sayısı %27,4 kapanan kooperatif sayısı %18 artmış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %19,7 azalış oldu.

TOBB zaman zaman bu tip verileri yayınlıyor. Yayınlanan verilere göre girişimciliğin ne düzeyde olduğu gözler önüne serilebiliyor.

SONRAKİ HABER