yazar
Gazeteci / Haberankara.com İmtiyaz Sahibi
Tüm Yazıları
google news

Veysel Tiryaki Büyükşehir'i mi yoksa yeniden Altındağ'ı mı istiyor?

YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 17.37 | GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 17.59

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevinden istifa eden Dr. Veysel Tiryaki'nin nereden aday olacağı merak konusu oldu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimde belediye başkan adayı olabilmek için 1 Aralık 2023 tarihinde görevinden istifa etti. Ankara'da adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde geçen Tiryaki'nin nereden aday olacağı merak konusu oldu.

Sosyal medyadan istifa kararını ; “Cebimizde ‘Altın’ tecrübeler, yüreğimizde hizmet sevdasıyla kentimize yeni eserler kazandırmak, hemşerilerimizin gönlüne dokunmak için yeni bir yola çıkıyoruz.” diyen Tiryaki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atandığım bakan yardımcılığı görevimden bu nedenle ayrılıyorum. Görevim süresince desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız başta olmak üzere beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah. Rabbim mahcup etmesin.” ifadeleriyle duyurmuştu.

Hacı Yakışıklı'nın Twiti

Bu paylaşımdan belli süre sonra Gazeteci Hacı Yakışıklı bir twit attı ve Veysel Tiryaki'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurmuştu. İşte ilgili paylaşım;

Hacı Yakışıklı'nın kısa bir süre sonra bu paylaşımı kaldırması kafalarda Veysel Tiryaki'nin büyükşehir değil de tekrardan Altındağ'a Belediye Başkanı olma istediği iddiasını güçlendirdi. 

DEVA Partisi Ankara Teşkilat İşleri Başkanı'nın görev almaması

Veysel Tiryaki'nin Belediye başkanı olduğu dönemdeki yardımcısı Yunus Keleş'in DEVA Partisi'nde yürüttüğü teşkilat işleri başkanlığı görevinden ayrılması ve yeni yönetimde görev almaması da bu iddiaları güçlendirdi.

Haberankara.com İmtiyaz Sahibi Serhat KARAMAN