ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Dünya Kültürleri Festivali düzenlendi! Birçok eser ve dünya mutfağından lezzetler

Ankara'da Dünya Kültürleri Festivali düzenlendi! Birçok eser ve dünya mutfağından lezzetler

Ankara Cermodern Kültür Merkezi, farklı coğrafyalardan gelen lezzetlerin ve kültürlerin buluştuğu renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Dünya Kültürleri Festivali 2023, 50'den fazla ülkenin katılımıyla başladı.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da Dünya Kültürleri Festivali düzenlendi! Birçok eser ve dünya mutfağından lezzetler

Ankara Cermodern Kültür Merkezi, farklı coğrafyalardan gelen lezzetlerin ve kültürlerin buluştuğu renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Dünya Kültürleri Festivali 2023, 50'den fazla ülkenin katılımıyla başladı ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILI VE GORDİYON"

Festivalin teması bu yıl "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı ve Gordiyon" olarak belirlendi. Bu önemli etkinlikte Güney Amerika'dan Asya'ya, Afrika'dan Avrupa'ya birçok ülkenin büyükelçilikleri kendi stantlarını kurarak katılımcılara ülkelerine özgü lezzetler, el sanatları ve geleneksel kıyafetleri tanıtıyorlar.

Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Korhan Karakoç, festivalin temasının Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Gordion'un belirlenmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Festivalin bu yılki teması olarak, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı ve Gordion’un belirlenmesini çok değerli ve anlamlı buluyorum. Sahne ve stant etkinlikleri ile festivale katkı sunan tüm diplomatik misyonlara minnettarız" dedi.

aw036431-04.jpg

GERÇEKTEN ÇOK GÜZLE BİR ETKİNLİKTİ

Festivali gezen vatandaşlar da farklı kültürleri yakından deneyimlemenin mutluluğunu yaşıyorlar. Festival ziyaretçilerinden A. T. S., "Gerçekten çok güzle bir etkinlikti. Hem dans gösterileri hem de yiyecek ve içecekler gerçekten çok güzel. Romanya standında elmalı bir kurabiye vardı. Çok beğendim ve damak tadımıza da uygundu. Dünyadaki farklılıkları beraber ve birlikte olunca çok daha güzel olacağını anlamış oldum" dedi.

"ALAN GERÇEKTEN ÇOK ZEVKLİ"

Festivalde farklı ülkelerin mutfağından lezzetler deneyen F. A. ise "Alan gerçekten çok zevkli. Birçok ülkenin kültürünü birçok farklı alandan görme fırsatını görme imkanı sağlıyor. Yemek, kıyafet, müzikler ve danslar" diye konuştu.

"YEMEKLERE ÖZELLİKLE ÇOK BÜYÜK BİR İLGİ VAR"

Kore Kültür Merkezi'nin gönüllüsü Z. Ş., festivalin beklediklerinden daha güzel geçtiğini ifade ederek "Her şey beklediğimizden daha güzel geçiyor. Herkes Güney Kore kültürü ile gayet güzel ilgileniyor. Yemeklere özellikle çok büyük bir ilgi var. Kore kültürü yaygınlaştığı için herkes ilgi duyuyor" şeklinde konuştu.

aw036431-05.jpg

"KALABALIK VE ÇOK YOĞUN GEÇİYOR"

Sudan Büyükelçiliği görevlisi A. H. ise Türkiye ile Sudan arasındaki kardeşlik bağını vurgulayarak, "Kalabalık ve çok yoğun geçiyor. Sudan’ı merak eden çok fazla insan var. Sudan’dan yere ve ulusal her şey getirdik" dedi.

Dünya Kültürleri Festivali, 23 Eylül tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Ankara'da bu etkinliğin düzenlenmesi, farklı kültürlerin bir araya gelmesine ve kültürel çeşitliliğin kutlanmasına olanak tanıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?