Mamak Belediyesi Kariyer Günlerinde iş arayan ile işverenler buluştu

İşsizlikle mücadele devam ederken Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kariyer Günleri projesi ilgi görmeye devam ediyor. Mamak Belediyesinin düzenlediği Kariyer Günlerinde iş arayan ve işverenler bir araya gelerek yeni istihdamlara kapılar aralanıyor.

Mamak Belediyesi Kariyer Günlerinde iş arayan ile işverenler buluştu

Mamak Belediyesi ilçedeki işsizlik sorununu çözüme kavuşturmak üzere harekete geçti. Mamak Belediyesi tarafından faaliyete geçen Mamak İstihdam Merkezi ile iş arayanlarla işverenler bulunmaya devam ediyor. İş arayanlar ile işverenler arasında köprü kurulması amacıyla hayata geçen Mamak İstihdam Merkezi'nde yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen görüşmelerde pek çok firmaya, iş arayan kişi yönlendirildi.

3 binin üzerinde kişiye iş olanağı sunulduğu bilgisini paylaşan Mamak Belediyesi son olarak temizlik - teknik, çağrı merkezi, güvenlik görevlisi ve mutfak personeli istihdamı sağlayan “Tepe Kurumsal Çözümler” firması ile iş arayanları bir araya getirdi.

MAMAK KARİYER GÜNLERİNDE İŞ ARAYAN İLE İŞVEREN BULUŞTU

Mamak Belediyesi Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen program, Mamak İstihdam Merkezi’ne başvuru yapan ve firmaya bireysel başvuru yapan iş arayanlarla firma yetkililerini buluşturdu. 100’ün üstünde başvurunun yer aldığı Kariyer Günü'nde firma yetkilileri iş arayanlarla mülakat gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesi Kariyer Günlerinde iş arayan ile işverenler buluştu

Firmanın değerlendirme ekibiyle, görüşmesi olumlu sonuçlanan vatandaşların işe giriş işlemlerini hemen başlattı. İşe başlayanlar, 18 - 45 yaş aralığında olmak, askerliğini yapmış olmak, diksiyonu düzgün, iş tecrübesine sahip olmak, en az lise mezunu olmak ve güler yüzlü olmak gibi kriterlerde değerlendirildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER