Konu ile ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, yaptığı açıklamasında fazla tüketilen enerji içeceklerinin ritim bozukluğuna neden olup, kalp krizini tetiklediğini ifade etti. İçeceklerin içinde olan bazı maddelerin vücuda geçici bir enerji verdiğini aktaran Erdoğu, durumun ciddiyetini ortaya koydu.
Uzman isim, açıklamasında son dönemlerde enerji içeceklerinin yaygın olarak tüketildiğini ifade etti. Kalp hastalarının kesinlikle bu tür içecekleri tüketmemesi gerektiğini aktaran Erdoğu, "Enerji içeceğinin faydasının olduğuna dair bilimsel bir veri yok. Faydası olamayan bir şeyin yan etkileri var demektir" dedi.
"KALP KRİZİNİ TETİKLEYEBİLİR"
Peş peşe içilen enerji içeceklerinin ritim bozukluklarına neden olabileceğini söyleyen Erdoğu, "Peş peşe fazla miktarda tüketilen enerji içecekleri mutlaka kalp hızının artmasına ve ritim bozuklularına sebep olabilir. Günümüzde fazla alkol alımına bağlı bir takım ritim bozukluklarında bahsediyoruz. Gelecekte de fazla miktarda tüketilen enerji içecekleri, ritim bozukluklarının sebebidir diyebileceğiz. Nasıl ki çok fazla sigara içen bireyler biz halı sahada maç yapmalarının kalp krizine neden olabileceğini belirtiyorsak, şimdilerde insanlar bu durumu enerji içecekleri vasıtasıyla gerçekleştiriyorlar. Kalp hızları bu içeceği içtikleri zaman 90 ila 120’lere çıkmaktadır. Risk faktörü olan bir insanda da bu durum kalp krizini tetikleyebilir" diye konuştu.
Peş peşe tüketilen enerji içeceklerinin vücuda zararı olduğunu ifade eden uzman isim, içeceklerin tüketildiğinde kalp hızlarının 90-120 arasına yükseldiğini ifade etti. Uyanık kalmak için enerji içeceği yerine kahve ya da bol su tüketiminin daha doğru olduğu vurgulandı.