ANASAYFA Sağlık Parka bahçeye ormana giden Ankaralılar! Aktif dönem başladı sinsice vücudunuza yerleşiyor

Parka bahçeye ormana giden Ankaralılar! Aktif dönem başladı sinsice vücudunuza yerleşiyor

Havaların ısınmaya başlaması ile beraber sağlık konusunda da pek çok uyarı art arda gelmeye başladı. Uzmanlar sıcak havaları fırsat bilerek park, bahçe ve ormana giden vatandaşları uyarırken bir tehlike için aktif dönemin başladı bildirildi. Söz konusu tehlike konusunda Ankara'da da alarma geçilirken uzmanların uyarılarının büyük önem taşıdığı ifade edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Parka bahçeye ormana giden Ankaralılar! Aktif dönem başladı sinsice vücudunuza yerleşiyor

Parka bahçeye ormana giden Ankaralılar! Aktif dönem başladı sinsice vücudunuza yerleşiyor uzmanlar alarmda - Pandemi döneminin ardından sağlık konusunda yapılan uyarılar dikkatle takip edilmeye başladı. Uzmanların değerlendirmeleri vatandaşların gündeminde  yer alırken yapılan bir son dakika uyarısı da gündemdeki yerini aldı. 

Bir tehlikenin daha aktif döneme geçtiğini belirten uzmanlar özellikle park, bahçe ve orman gibi açık alanlara giden vatandaşları uyardı. Vatandaşların bu döneme dikkat etmeleri gerektiği ifade edilirken havaların ısındığı Ankara'da da dışarı çıkan vatandaşlar için yapılan uyarıları derledik. 

KENELERİN AKTİF DÖNEMİ BAŞLADI 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının başlıca bulaştırıcısı olan kenelerin aktifleştiği döneme geçtiğini duyurdu. Söz konusu dönemde kenelerin en çok bahar ve yaz aylarında görüldüğünü belirterek açık hava mekanlarda sıklıkla zaman geçirenleri uyaran uzman isimden kritik açıklamalar geldi. 

Uzm. Dr. Ertürk Kocabaş, KKKA'nın kenelerden bulaşan, ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ve baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi bulgular ile seyrederek ölümlere neden olabilen hayvanlardan insanlara bulaşan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade etti.

Hastalığın ülkemizde tutunması veya bununla temas sonucunda bulaştığını belirten Uzm. Dr. Kocabaş, bulguların ortaya çıkma süresinin kene tutunmasından sonra genellikle 1-3 gün, en fazla 9 gün olduğunu ifade etti. Kenenin tutunduğu kişilerin kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemesi gerektiğine işaret eden Uzm. Dr. Kocabaş, kenenin de kendi kendine çıkarılmaması gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede özellikle açık havada dikkatli olunması gerektiği ifade edilirken söz konusu belirtilerin olması halinde bir doktora başvurulması gerektiği ifade edildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şereflikoçhisar Belediyesi ilçe genelinde bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Şereflikoçhisar Belediyesi ilçe genelinde bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor