Sıcak hava kalp krizi ve felç riskini artırabilir!

Havaların ısınması özellikle kronik rahatsızlığı olanlar için ciddi bir sorun haline gelebilir. Konuya ilişkin kardiyoloji uzmanı yaptığı açıklamasında yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp hastaları üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Sıcak hava kalp krizi ve felç riskini artırabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı, yaptığı açıklamasında sıcak hava dalgalarının tansiyon ataklarını tetikleyebileceğini belirtti. Bu durumun kalp krizi ve felç riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Gün içerisinde en az 2 ila 2,5 litre arasında su içilmesi gerektiği ifade edildi. Tansiyon ve kalp hastalarının da ilaçlarını düzenli kullanması gerektiğinin altı çizildi.

KALP KRİZİ VE FELÇ RİSKİNE DİKKAT

Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Avcı, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp hastaları üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Sıcak hava dalgaları tansiyon ataklarını tetikleyerek, kalp krizi ve felç riskini artırabilir" dedi.

Sıcak hava kalp krizi ve felç riskini artırabilir!

Sıcak havalarda kalbin daha fazla çalışmak zorunda kaldığını belirten Uzm. Dr. Avcı, "Vücut ısısının artmasıyla birlikte sıvı ve mineral kaybı da artar. Bu durum özellikle kronik kalp ve damar hastalıkları bulunan bireylerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" şeklinde konuştu.

GÜNDE EN AZ 2 İLA 2,5 LİTRE SU İÇİLMELİ

Yaz aylarında kalp sağlığını korumak için alınabilecek önlemleri sıralayan Avcı, "Günde en az 2 ila 2,5 litre su içilmeli, direkt güneş ışığından kaçınılmalı ve ani sıcak-soğuk geçişlerinden uzak durulmalı" dedi. Klimalı ortamlarda uzun süre kalmanın da kalp dolaşımını etkileyebileceğini belirten Avcı, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Uzman isim, açıklamasının devamında tansiyon ve kalp hastalarının ilaçlarını düzenli olarak kullanması gerektiğinin altını çizdi. Yaz mevsiminde alınacak küçük önlemlerin hayat kurutabileceği belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER