ANASAYFA Gençlerbirliği Sinan Kaloğlu’ndan Haber Ankara'ya transfer itirafı! Geç kaldığımız için ismi geçen ve geçmeyen oyuncuları kaçırdık

Sinan Kaloğlu’ndan Haber Ankara'ya transfer itirafı! Geç kaldığımız için ismi geçen ve geçmeyen oyuncuları kaçırdık

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turuna kalmalarının ardından ilk özel röportajını Haber Ankara'ya verdi. Kaloğlu, Hangi oyuncular geç kalındığı için transfer edilemedi, başkan Niyazi Akdaş ile görüşmesinde neler konuştu, başkanlığa devam edip etmeyecek mi, Avrupa’da hangi takımı çalıştırmak istiyor? sorularına içtenlikle yanıt verdi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Haber Ankara ekranlarında yayınlanan Her An Spor programına konuk oldu. Kaloğlu, Haber Ankara Spor Muhabiri Tahsin Kemer'in Ziraat Türkiye Kupası'ndaki son dakika galibiyetini, transferleri, kulübün içerisinde bulunduğu kaotik durumu ve birçok konudaki sorularını içtenlikle yanıtladı. 

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda Mondihome Kayserispor’u uzatma dakikalarında buldukları gol ile eleyerek, son 16 turunu yükseldikleri maçı değerlendiren Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, “Bizim için çok güzel bir karşılaşma oldu. Öncelikle takımımı kutluyorum gerçekten bizi çok mutlu etti genç oyuncu ağırlıklı az süre verdiğimiz oyuncu ağırlıklı bir kadroyla çıktık. Onların son durumları önemliydi, onları görmek istiyordum açıkçası, çok iyi mücadele ettiler. Maçtan önce yaptığımız stratejik olarak analizlerde bir şablon belirlemiştik savunma ve hücum anlamında ve bu pozisyon oyununa çok sadık kaldılar ve maçın başından sonuna kadar disiplinli bir şekilde iyi mücadele ederek tüm gösterdiğin şeyleri uygulayarak güzel bir galibiyet oldu. Son 16’ya kalmak bizim için çok değerliydi, gerçekten çok mutluluk verici bir durumdu. İnşallah Türkiye kupasında da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz” açıklamasında bulundu.

KALOĞLU, GENÇ OYUNCULARA GÜVENİYOR

Kayserispor’a karşı oynayan genç oyuncular ile yeni transferleri değerlendiren genç teknik adam şunları söyledi:
“Halit ve Arda Temur bizimle idmanlara çıkan iki genç arkadaşımızdı.  Arda Temur bizim sezon başı zaten kadromuzda olan ama Alman vatandaşı olduğu için Türk kimliğine geçişi biraz uzun oldu. Halit’i biliyorsunuz Türkgücü Münih takımından aldık. Bizimle zaten antrenmanlara çıkıyordu. Onu da lisansın çıkarmış olduk. Diğer taraftan Aias Osman geçen sezon Pendikspor‘la şampiyonluk yaşadı ve bu şampiyonluk da büyük pay sahibiydi. Oda bazı sorunlardan dolayı ilk yarı boyunca takımından uzaktı ama biz onunla iletişimimizi iyi tuttuk. Devre arasında da kadromuza kattık. Onu isteyenlerde vardı, o bizimle çalışmayı tercih etti. Diğer taraftan da Oğuzhan Berber Manisa FK’den ayrıldı ve biz de onu kadromuza düşündük oda bizi kırmadı geldi bize de güç kattı. Onların tabi ki fiziksel olarak yeterliklerine bakmak istedim. Her geçen gün daha iyi oluyorlar üstüne koyuyorlar. Yüzde yüz hazırlar mı? Değiller.  Ama yavaş yavaş bu tip maçlarda oynayarak antrenman sayısını arttırarak onları da bir an önce hazırlayacağız. “

“KUPADA ELECEĞİMİZ TAKIM GELSİN! BU FENERBAHÇE Mİ OLUR, O ZAMAN FENERBAHÇE GELSİN”

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda kiminle eşleşmek istersiniz şeklinde gelen soruyu Kaloğlu, “Şöyle cevap vereyim sorunuza, eleyeceğimiz takım gelsin. Bu Fenerbahçe mi olur, eleyecek miyiz? O zaman Fenerbahçe gelsin. Fark etmiyor aslında çünkü futbol içinde farklı bileşenleri olan eliminasyonla da oynadığımız için o gün çok iyi durumda oluruz, motivasyonumuz çok iyi olur, doğru pozisyon alırız, doğru oynarız belki de kimsenin beklemediği çeyrek finale çıkarız, bir üst tur daha çıkarız. o yüzden biz sezon başı Türkiye Kupası hedefinde şunu söyledim ben; Türkiye Kupasında gidebileceğim yere kadar gitmek istiyorum. Ama bunu yaparken de takımdaki her oyuncuya şans vermek istiyorum, gençlere şans vermek istiyorum. o yüzden de bir son 16’ya kalana kadar da herkes şans buldu, Genç oyuncular 16,17 yaşındaki çocuklarda şans buldu. Bizim açımızdan hem sonuç almak iyi hem oyuncuları görmemiz iyi, iyi bir şekilde Türkiye Kupası gidiyor” yanıtını verdi.

“YİĞİT EFE  GELECEKTE A MİLLİ TAKIMDA OYNACAK”

Fenerbahçe’den sezon başında kadroya katılan Yiğit Efe Demir, Melih Bostan ve Ertuğrul Çetin’in performanslarını ve beklentilerini değerlendiren Sinan Kaloğlu, “Yiğit Efe 19 yaşında genç bir arkadaşımız gelecek vaat ediyor, gelecekte A Milli Takım’da oynayacak diye düşünüyorum.  Sezon başı kadromuza kattık. Ertuğrul da biliyorsunuz sezon başı kadromuza kattığımızda genç olarak kattık ve hani bir şeyler beklediğimiz oyunculardı. Tüm kadroyu ben ve ekibin kurdu haliyle biz hangi oyuncudan ne alabileceğimizi biliyoruz. Bugüne kadar da şu ana kadar yanılmadık. Kadromuza da güç kattılar. Yiğit’e Ümraniye maçında şans tanıdım. İyi oynadı, iyi mücadele etti. Bu maçta da tekrar şans tanıdım bir sakatlığı oldu, oyundan almak zorunda kaldık. Ama Melih hem Yiğit hem de Ertuğrul olsun geldikleri nokta ve gidecekleri noktaya iyi şekilde gidiyorlar. O yüzden açıkçası bu tip oyuncuları çok takip ediyoruz ve kadromuza katmaya devam edeceğiz” dedi.


BAŞKAN AKDAŞ’IN GÖREVİ BIRAKIP BIRAKMAYACAĞI KONUSUNDA BELİRSİZLİK VAR

Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Gençlerbirliği’nin deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaştığı ve 1-1 sona eren mücadelenin ardından düzenlen basın toplantısında Kaloğlu, döndüklerinde Başkan Akdaş ile görüşeceğini söyledi. Bu konu ile ilgili gelen soruyu şu şekilde yanıtladı:
“Açıkçası hani bunu daha önce de belirtmiştim çok değerli bir futbolcu grubuna sahibiz. Çok değerli bir personele sahipsiz gerçekten kulüp içindeki bizim ortamımız tam bir aile ortamı. Ana tabii ki içinde bulunduğumuz ekonomik kriz daha önce de bahsettim başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerinin ellerinden geleni yaptıklarını biliyoruz ama biraz yalnız kalıyorlar.  Camia olarak birazcık daha beraberliğe ihtiyacımız var, bunları belirtmiştim. Şehir olarak daha köklü bir kulüp olan Gençlerbirliği’ne destek olunmasını belirtmiştim.  Neticesinde tabi görevi bırakıp bırakmayacağı ile alakalı bir belirsiz bir durum oluşunca ben tabii ki başkanla konuşacağımı, bu durumları netleştirmek için onla konuşacağımı belirttim. Ama başkan benden izin istedi, şu ana kadar daha hala başkanımızla görüşmedim. Şu an hiç görüşmedim sadece ikinci başkanımız gelecek onunla bir görüşme olacak ama Sayın Niyazi Aktaş beyle şu ana kadar bir görüşmem olmadı."


“OYUNCULARI MOTİVE ETMEK DE ZORLANIYORUZ”

Sezon başında yaşanan belirsizliğin şu anda da olduğu aktaran Kaloğlu, takviyeye ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Tabi sezon başı kadromuza katacağımız oyuncuları katmadığımız oldu. Bu tip bir dönem aynı şekilde yaşanmıştı belirsizlik vardı. Şimdi de açıkçası aynı belirsizlik var.  Şu anda da yani takviye yapmamız gerekiyor. Çünkü kadromuz zaten dar bir kadro. Haliyle bunun sakatlığı var, cezalısı var form düşüklüğü var. Biz içeride bu rekabeti arttırmak istiyoruz. Türkiye Kupası’nda da son 16’ya kaldık ve 3 günde bir maç oynamaya devam ediyoruz. Haliyle bizim iyi oyunculara bize değer katacak iyi oyunculara ihtiyacımız var. Rakiplerimiz güçleniyor. Onların zaten oturmuş bir kadroları var ve takviye yapmaya devam ediyorlar. Bizde tam tersi şu anda oyuncu kaybediyoruz. Başka takımlara giden, ayrılmak isteyen oyuncular oldu, ayrılıyorlar. Yine ayrılmak isteyen oyuncular var. Onlarda yarın öbür gidebilirler. Oyuncuları burada motive etmekte de zorlanıyoruz. O yüzden benim korkum, üzüntüm şu güzel aile ortamının bozulmaması, inşallah bozulmaz. Ama bir an önce bir araya gelmemiz lazım, birlik olmamız lazım ki hani bu çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Daha önce de söyledim rakiplerimizle bizler bütçe olarak aynı durumda değiliz. Bu yüzden de çok güzel başarılar yakaladık evet, evet çıtayı da yükselttik doğru ama birazcık daha desteğe ihtiyacı var bu çocukların hepimizin desteğe ihtiyacı var” dedi.

“SİSTEMİN GÜCÜNE İNANAN BİR TEKNİK ADAMIM”

Haber Ankara muhabirinin Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız’ın Sinan Kaloğlu’nun sistemi ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatarak sorduğu soruyu kırmızı-siyahlı kulübün teknik direktörü şöyle yanıtladı:
Öncelikle tabi Emrah abinin sözleri benim için önemli teşekkür ederim kendisine, yıllardır futbolun içinde olan etkin olan bir insan. Bana burada çok yardımcı oluyor hem Emrah Yıldız hem Serkan Aydın onlarla birlikte olmak bana güç veriyor açıkçası gerçekten de onlarla birlikte çalışmaktan mutluyum. Dizilişlere gelirsek biz sezon başı 3’lü başladık ve çok iyi puanlar rakiplerimizle oynayarak çok etkili sonuçlar aldık. Bandırmaspor karşılaşmasında üçlünün hem sağ stoperi hem sol stoperi kırmızı kart görünce ve bu kırmızı kartlarda ikişer üçer haftalık cezalar olunca haliyle biz farklı bir dizilişe geçtik. Ama bizim takımımızda şöyle bir özellik var; biz dizilişleri sürekli değiştiren bir takımız. Yani bizim takımımız şu an 3’lü oynamayı öğrendi ve saha içerisinde de biz bir anda 4’lüye de dönebiliyoruz. Bunu televizyondan seyredenler çok anlamayabilir ama biz Ümraniye karşılaşmasında 4’lü başladık sonra 3’lüye döndük. Yani maçın içerisinde bu değişiklikler hep oluyor. Elimizdeki kadro, bizim hangi dizilişte nasıl, ne şekilde oynayacağımıza karar veriyor aslında. Ben bunu gözlem yaparken oyuncu profilleri ile hareket ediyorum, transferler de buna göre oluyor zaten. Çünkü sistemin gücüne inanan bir teknik adamım. Rakip saha içinde birçok rotasyon yapıyor, bizde bir nevi satranç oynuyoruz. Çünkü eksik bir bölge oluyor saha içerisinde, aksayan bir bölge oluyor.

KALOĞLU’NDA TRANSFER AÇIKLAMASI! "GEÇ KALDIĞIMI İÇİN KAÇIRDIĞIMIZ OYUNCULAR OLDU”

Yaşanan belirsizlik ve ekonomik zorluklardan dolayı anlaşmaya yakın oldukları isimleri geç kaldıkları için kaybettiklerini belirten Kaloğlu, “Ona nasıl karşılık verebiliriz, buna karşılık verirken de elimizdeki kadrodaki oyuncuların durumu ne, fiziksel durumu ne? Şimdi tabi yedekte bazı oyuncuları görüyor dışarıdaki insanlar, bu niye oynamadı, bu niye geç girdi, erken girdi gibi söylemler olabilir. Ama şimdi o futbolcunun saha içi antrenmanlardaki performansını bilmiyor. Hazır mı, değil mi, bilmiyor. Fiziksel olarak kapasitesi ne bilmiyor, hani biz bunların hepsini gördüğümüz için, bildiğimiz için ona göre hareket ediyoruz. Transferleri de buna göre yapmaya çalışıyoruz. Takımımızdaki her iki sisteme de hem 4’lü hem 3’lü sisteme uyacak, tempo olarak uyacak ve oynasa da oynamasa da takımın bir bütünlüğü olacak oyunculara yöneldik. Maalesef içinde bulunduğumuz durumda, isim olarak bazı isimler geçti doğru. Ama ismi geçmeyen kaybetmek zorunda kaldık. Alamadık yani, geç kaldık. Şu anda da alacağımız oyuncuları da artık alamıyoruz. Çünkü başka takımlara gidenler oldu. Kendi takımında kalanlar oldu. O yüzden bir an önce bizim yani camianın harekete geçmesi gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLU YENİ BIRAKTIĞIM İÇİN OYUNCULARIN KAFA YAPISINI ANLAYABİLİYORUM”

Kaloğlu, teknik adamlığa futbolu bıraktıktan sonra hızlı bir şekilde başlamasının avantajı olarak oyuncularla daha iyi iletişim kurduğunu belirterek, “Ben antrenörlüğe başlamadan önce Türkiye Futbol Federasyonu’nda yani antrenör eğitmeniydim yani antrenörlerin B lisansı, A lisansı ya da Pro lisansı alırken eğitim verdiğimiz kişilerden biriydim ben, eğitmendim. Haliyle tabii burada iyi bir donanımla teknik direktörlüğe başlamış oldum. Yeni jenerasyon hocalardan biri olarak da futbolu yeni bıraktığım için oyuncuların kafa yapısını, düşüncelerini daha rahat anlayabiliyorum. Bunların da artısını yaşıyorum zaten” diye konuştu.


“ELİNDEKİ MALZEME SENİN NE KULLNACAĞINI GÖSTERİYOR”

Avrupa’da kendi tarzına yakın bulduğu ve örnek aldığı bir teknik direktör var mı sorusunu Sinan Kaloğlu, şu ifadelerle yanıtladı:
“Avrupa’da örnek aldığın hoca kim, diziliş ne derseniz. Mesela bir tane hocanın örneğini vereyim Pep Guardiola Bayern Münih oynarken farklı bir oyun rotasyonunda oynarken Manchester City de farklı bir rotasyon ve oyuncu grubunda oynadı. Hani aslında bunun bir tek doğrusu yok tam doğru bana göre şöyle hani bulunduğunuz konu elimizdeki imkanlar ve oyuncular sizin hangi dizilişte oynamanızı gerektiğini gösteriyor aslında işte bu devreye giriyor. Eğer elindeki malzeme de sen 4’lüye oynayamıyorsan savunmada kademe anlayışı elindeki oyuncuların zayıfsa o zaman birazcık daha savunmayı sıkı tutmak için bu sefer 5’liye dönüyorsun. Ya da elindeki oyuncular çok atletik arkadaki oyuncular hızlı ataklara karşılık verebiliyorlarsa sen de ona göre farklı bir diziliş ortaya koyuyorsun. Kenar oyuncunun elindeki kanat oyuncuların çok iyiyse, iyi kanat oyuncuların varsa bu seferde 4’lü dizilişlerle sahaya çıkıyorsun, bunların rotasyonunu o zaman düşünüyorsun. Elimdeki malzeme senin ne kullanacağını gösteriyor. Hocalıkta bu çok önemlidir.” 

Oyun sistemi konusunda rakibin iyi analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan Sinan Kaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takımı iyi analiz edip oyuncu profillerini iyi okumak lazım. Sonra da ne oynayacağınıza karar verip bir şablon belirlemeniz lazım. Bu şablonu belirledikten sonra da hangi rakiple oynuyorsunuz o rakibin bana göre benim tarzım bu başkası farklı yapar. Rakibi iyi analiz edip rakibin artılarını eksilerini ortaya koyup buna göre bir şablon ve strateji belirlemeniz lazım. Bu stratejiye göre de oyuncular değişir, bu stratejiye göre dizilişlerde değişir. o yüzden de ilk yarı bittiğinde 24 tane oyuncuya forma şansı verdim. Normalinde bu çok kolay olabilecek bir şey değil. Ama 24 tane oyuncu ilk 11 oynadı bizde. Yani herkes bu şansı buldu herkes strateji de yer aldı diye düşünüyorum.”

KALOĞLU, İNGİLTERE, İSPANYA VE ALMANYA LİGİ’NDE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Haber Ankara muhabirinin Avrupa’nın hangi liginde ve takımında çalışmak istersiniz diye sorduğu soruya 42 yaşındaki teknik adam, “Açıkçası ben hedefime hep yüksek tuttum. Futbolculuğumda da öyleydi Beşiktaş’ta oynadım gerek milli takımda oynadım ama Avrupa’da hep oynayacağım diyordum. Türkiye’den de Bursaspor formasıyla Anadolu takımı formasıyla Bundesliga’ya transfer olmuştum. O zaman 8 kişiden biriydim ben. İmkânsız diye bir şey yoktur söylemene inanırım. Antrenörlüğümde de Avrupa’da iyi liglerde çalışmak istiyorum, benim en büyük hedefim. İngiltere, İspanya, Almanya gibi büyük liglerde ülkemizi temsil etmek istiyorum. Hangi takım derseniz ben bir takım söylerim 3,4 sene sonra bu takım sıradan bir takım da olabilir, belli olmaz. Ama şunu söyleyebilirim, İngiltere’nin İspanya’nın ve Almanya’nın en köklü kulüplerinde çalışmak isterim” yanıtını verdi. 

Sinan Kaloğlu, röportajını Haber Ankara Youtube Kanalı'ndan izleyebilir ve aşağıdaki bağlantıdan kanala abone olabilirsiniz.

Abone Olmak için tıklayınız

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN / YAREN ALOĞLU - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Beşikçioğlu'ndan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'a ziyaret

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Beşikçioğlu'ndan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'a ziyaret