ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesinden öğrencilere ve atanamayan öğretmenlere büyük destek!

Yenimahalle Belediyesinden öğrencilere ve atanamayan öğretmenlere büyük destek!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde eğitim konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar öğrencilere ve atanamayan öğretmenlere yönelik atılan adımlar hakkında bilgiler verdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara'da eğitim ile ilgili yapılan adımlar sıkı bir şekilde takip edilmeye devam ediliyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların yaptığı hizmetler ilgili ile takip edilirken Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de  eğitim gören öğrenciler ve henüz ataması gerçekleşmeyen öğretmenler için önemli gelişmeler yaşanıyor.

Son olarak Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya hesabı üzerinden belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Başkan Yaşar “Eğitime Destek projesi kapsamında ücretsiz olarak açtığımız liselere ve üniversitelere hazırlık kurslarından her yıl binlerce öğrencimiz yararlanırken; atanmayan öğretmenlerimiz için de istihdam fırsatı sağlıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor, bu doğrultuda var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HER YIL 2500 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Yenimahalle Belediyesinin ilçe genelinde 7 farklı yerde eğitim merkezleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu merkezlerden 3 tanesi üniversiteye ve 4 tanesi liseye hazırlık olarak biliniyor. Her yıl 2500 öğrencinin faydalandığı ifade edilen bu hizmet ile ilgili Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da yakından ilgileniyor. Başkan Yaşar'ın öğrencileri dönem dönem ziyaret ettiği ve onlara belge takdimi törenlerine katıldığı biliniyor.

Ülkemizin en önem arz eden konulardan olan eğitim ile ilgili imkanı olamadığı için sınavlara hazırlanma konusunda sorunlar yaşayan öğrencilerin ve ataması gerçekleşmediği için mesleğinden uzak kalan öğretmenlerin eğitim sisteminde daha güçlü bir şekilde yollarına devam etmesi sağlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Soner Sarıkabadayı'dan gülümseten Saponara paylaşımı

Soner Sarıkabadayı'dan gülümseten Saponara paylaşımı