Başkent Ankara'nın tarihe meydan okuyan tarihi mirası ve simgesi olarak kabul edilen Ankara Kalesi restore edilerek yenilenmişti. Tarihi surları, kafeleri, hanları ve müzeleri ile gelen kişilere unutulmaz anlar yaşatan Ankara Kalesi'ne çıkmak isteyenler için mutlaka gezilmesi gereken yerleri sıraladık.
ANKARA KALESİ'NDE NE VAR, NERESİ GEZİLİR, NEREYE GİDİLİR?
Başkent Ankara'nın tepesinde ihtişamını koruyan Ankara Kalesi yapılan restorasyon çalışmaları ile yenilenmişti. Ne zaman yapıldığına dair kesin bir bilgi olmayan Ankara Kalesi'nin M.Ö. 5. yüzyılda Galatların Ankara'ya yerleştiklerinde var olduğu bilinmektedir.
Başkent Ankara'nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı dönemlerde Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde onarımdan geçirildiği belirtilmektedir. Yerden yüksekliği 110 metre olan Ankara Kalesi iç kale ve dış kale olmak üzere iki kaleden oluşur. Dış kale Ankara şehrini çevrelerken iç kale ise 43 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. İç kale 4 kattan oluşur ve Ankara taşından oluşmaktadır.
Ankara Kalesi panoramik bir manzara sunmakta olup, kaleye çıkanların burada yer alan Rahmi Koç, Türk Pusat, Anadolu Medeniyetleri ve Kelime Müzesi'ni ziyaret etmeleri önerilmektedir.
Pilavcıoğlu Han, Kınacızade Konağı, Arslanhane Camii yine kaleye çıkan kişilerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerler arasında sayılmaktadır. Burada bulunan kafeler ve plak dükkanı da yine kaleye çıkanların ziyaret etmesi gereken mekanlar arasında gösterilmektedir.