ANASAYFA Ankara Ankara'da sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi!

Ankara'da sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi!

Meteoroloji tarafından dünden bu yana devam eden sağanak yağış uyarılarının ardından bugün Ankara'da sağanağın etkili olmaya başladığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi!

Ankara’da öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Şehrin pek çok yerinde dolu yağışlarının da vatandaşları etkilediği görüldü.

ANKARA İL GENELİNDE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI!

Ankara Valiliği, pazar günü için il genelinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların başlayacağı tahminlerine yer vermişti. Başkentte yapılan uyarının ardından öğlen saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterirken Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kapanan yollara müdahale etti.

Daha önce de Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların dikkatli olması gerektiği hakkında açıklamalar yapılmıştı. 

Şehrin bazı bölgelerinde ise, başta Çankaya olmak üzere dolu yağışının da etkisini göstermeye başladığı ifade edilmiş oldu. Dolu yağışının da etkili olmaya başlamasının ardından bugün Ankara Ulus Meydanı'nda öğretmen atamaları için bir araya gelen kişiler de dolu ve sağanak yağış etkisi altında kalmıştı!

BAZI BÖLGELERDE SEL MEYDANA GELDİ!

Ankara'nın dört bir yanından gelen manzaraların ardından dolu yağışlarının yanı sıra bazı bölgelerde selin de yaşandığı bilgisine ulaşıldı. Başkentte öğleden sonra başlayan sağanak, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 5 dakika süren dolu nedeniyle bazı yerlerde taşkınlar oldu, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

Dolu nedeniyle evlerin çatıları ve yollar beyaza büründü. Yağışa dışarıda yakalanan vatandaşlar, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB, Mavi Göl Rekreasyon alnının 24 saat kapalı kalacağını duyurdu

ABB, Mavi Göl Rekreasyon alnının 24 saat kapalı kalacağını duyurdu