ATO Başkanı Baran Ayaş Domatesi'nin coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi

Ankara'nın meşhur Ayaş domatesi Avrupa Birliği (AB) tescili aldı. AB tescili alan Ayaş Domatesi ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Baran değerlendirmelerde bulundu.

ATO Başkanı Baran Ayaş Domatesi'nin coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi

Ankara'nın Ayaş ilçesinde yetişen meşhur Ayaş Domatesi Avrupa'da ilgi görüyor. Coğrafi işaret tescili alan Ayaş Domatesi ile ilgili Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile değerlendirmelerde bulundu. ATO Başkanı Baran, Ayaş Domatesi’nin coğrafi işaret tescili alması konusunda çalışmalar yürüten Ayaş Ziraat Odası Ahmet Erdinç Polat Ateş’i Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş ile makamında ziyaret etti.

ATO Başkanı Baran Ayaş Domatesi'nin coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi

ATO BAŞKANI BARAN AYAŞ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ATEŞ'İ ZİYARET ETTİ

Ankara Kalkınma Ajansı için gittikleri Ayaş'ta coğrafi işaret alınması sağlayan Ayaş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdinç Polat Ateş’i makamında ziyaret ettiklerini aktaran ATO Başkanı Gürsel Baran şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Kalkınma Ajansı toplantısı için geldiğimiz Ayaş’ta, Ayaş Domatesi’nin coğrafi işaret tescili alması için çalışmalar yürüten ve AB’den tescil alan 15’inci ürünümüz olmasını sağlayan Ayaş Ziraat Odası’nın Kıymetli Başkanı Ahmet Erdinç Polat Ateş’i makamında ziyaret ettik. Hem tebrik hem de teşekkür ettiğimiz Ateş ile bundan sonrası için yol haritaları hakkında bilgi aldık.

Sayın Ateş’e nazik ev sahipliği için teşekkür ediyor, ülkemizin her bir köşesinin kendine özgü ürünlerinin coğrafi işaret alarak ekonomimize katkı sağlamasını canı gönülden temenni ediyorum."

ATO Başkanı Baran, Ayaş Ziraat Odası Başkanı Ateş'e ev sahipliği için teşekkürlerini iletti.

haberankara.com

SONRAKİ HABER