İnsanların birlikte yaşadığı ilçe ve illerde hava kirliliği oranları üst seviyelere ulaşabiliyor. Özellikle bu konuda önlem alınmadan doğaya salınan gazlar insanların hem o anlarını hem de gelecek yıllarını daha kötü şartlarda geçirmelerine neden oluyor.
Çevre kirliliği konusunda dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de bir çok adım atıldı. Ülkede büyük oranda doğalgaz yaygınlaşırken kullanılan diğer enerji kaynaklarında da bu hassasiyetin gözetilmesi teşvik edildi.
ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMEDİ, SOKAKLARDA ZORUNLU MASKE TAKMA KURALI GELDİ
Günümüzden yıllar öncesinde Türkiye'de hava kirliliği daha ciddi bir problem olarak insanların karşısına çıkıyordu. Başkent Ankara'da bu konudan yüksek derecede şikayet edilen bir şehir olmuş, iş okulların tatil edilmesine kadar gitmişti.
17 Aralık 1989 yılında Ankara'da okullar havanın kirliliği yüzünden tatil edilmiş ve öğrenciler okullarından uzak kalmıştı. Genel olarak ise pandemi döneminden hatırlanan maske kullanım zorunluluğu o dönemde uygulandı ve sürecin bu şekilde geçmesi için çaba verildi.
90'lı yıllardan itibaren ısınma ve sosyal hayatta daha sağlıklı yakıt kullanımı gibi etkenlerden dolayı bu konu gündem dışında kaldı. Şartların iyileşmesine rağmen Türkiye'de ve dünyada hava kirliliğinin insan sağlığına kötü yönde etkisinin olduğu vurgulanmaya devam edildi.