Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkentin tarihi yapılarını ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tanıtmaya devam ediyor. Ankara'daki kültür turizminin tanıtılması ve bu alanların yeniden hayata kazandırılması için çalışmalarını sürdüren ABB, yeni çalışmaları ile adından söz ettiriyor. Bu kapsamda ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleştirilen seminere katıldı.
Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere ABB'nin kent genelinde gerçekleştirilen çalışmaları hakkında Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik bir sunum yaptı.
Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. yılı kapsamında Sertab Erener konseri düzenlendi
''PROTOKOLLER KAĞIT ÜZERİNDE KALMIYOR, HEPSİ BİLİMSEL OLARAK YERİNİ BULUYOR''
Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ile kültürel mirasının gelecek nesillere aktarmak için yapılan faaliyetleri anlattı. Ankara’daki turizm potansiyelini ortaya çıkararak Başkentin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Ödemiş, ABB olarak kültürel mirasa verdikleri önemden bahsetti.
ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kent içerisindeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerimiz ve yaklaşımımızı paylaştık. Zaten restore ettiğimiz alanları üniversitelerimiz derslerine konu etmeye başladılar. Özellikle tarihi Ulus kent merkezinde restorasyon çalışması yürüttüğümüz, gerek Osmanlı Dönemi yapıları, gerek Roma Dönemi yapıları ve Cumhuriyet Dönemi yapıları Ankara’daki ve kent dışındaki üniversitelerimizin ilgisini çekmeye başladı.'' dedi.
''Böylelikle üniversitelerimizle hem deneyim paylaşıyoruz hem de üniversitelerimizin bilimsel desteğini alıyoruz.'' diyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemi, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle başlattığı projelere değindi. Bu çerçevede bir açıklamaya yer veren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, ''Üniversitelerle, meslek odalarıyla yaptığımız protokol çalışmaları uygulama ve kent pratiğinde de yaşama geçmeye başlıyor.'' diyen Protokoller kağıt üzerinde kalmıyor, hepsi bilimsel olarak yerini buluyor. Bunun sonucunda da nitelikli ve yaşanabilir bir kent ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen seminer sona ererken verdiği bilgiler için Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş'e teşekkür edildi.
Haberankara.com