Borsa yeni haftaya yüzde 0,38 yükselişle başladı

Açılışı yüzde 0,38 artışla 8.056,72 puandan gerçekleşen Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, yeni haftaya yükselişle başladı.

Borsa yeni haftaya yüzde 0,38 yükselişle başladı

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30,45 puan artışla ve yüzde 0,38 değer kazanarak 8.056,72 puan seviyesine ulaştı.

Yeni haftanın verilerine göre, bankacılık endeksi yüzde 0,29 ve holding endeksi yüzde 0,24 artış kaydetti. Madencilik sektör endeksleri arasında yüzde 1,34 ile en fazla kazandıran olurken, en çok gerileyen yüzde 0.07 ile inşaat oldu.

BORSA, GEÇEN HAFTAYI 0,98'LİK DEĞER KAZANCIYLA KAPADI

Geçtiğimiz hafta cuma günü kapanışı 0,98 değer kazancıyla 8.026,27 puandan tamamlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine gelecek yılın ilk yarısında başlayabileceğine yönelik fiyatlamaların güçlenmesiyle risk iştahının arttığını belirten analistler, yurt içinde ise enflasyon verilerinin merakla beklendiğini ifade etti.

Analistler ayrıca, Fed'in ultra şahin adımlarının varlık fiyatları üzerindeki etkisinin güçlü şekilde hissedilmeye devam edildiğini de söyledi.

GÖZLER YURT İÇİNDE ENFLASYONDA!

Bugün açıklanacak yurt içi enflasyon verilerinin merakla beklendiğinin altını çizen analistler, yurt dışında ise Almanya'da dış ticaret fazlası, ABD'de fabrika ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini açıkladı.

SONRAKİ HABER