ANASAYFA Gündem Öğr. Gör. Ali Parim dezenformasyonun ciddi bir sorun olduğuna vurgu yaptı

Öğr. Gör. Ali Parim dezenformasyonun ciddi bir sorun olduğuna vurgu yaptı

İnternetin ve sosyal medya uygulamaların hayatın bir parçası olması beraberinde bazı hassasiyetleri de beraberinde getiriyor. Öğretim görevlisi Parim'de bu konuda önemli ifadelerde bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Öğr. Gör. Ali Parim dezenformasyonun ciddi bir sorun olduğuna vurgu yaptı

Teknolojinin insan hayatında öneminin günden güne artması insanların hayatını büyük oranda kolaylaştırıyor. Olumlu etkilerinin olduğu kadar olumsuz yönlerinin de olduğu bu konu hakkında vatandaşların dikkatli olması için alanında uzman kişiler görüşlerini bildiriyor.

ALİ PARİM DEZENFORMASYON KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak akademik hayatına devam eden Ali Parim TRT Erzurum Radyo'suna dijital çağda dezenformasyonun ne demek olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Öğretim Görevlisi Parim dünyada sosyal medya ve teknolojik alet kullanımının ne noktalara geldiğini “We Are Social verilerine göre 2023 yılı itibarıyla 8,1 milyarlık nüfusa sahip dünyada, 5,4 milyar insan cep telefonu kullanıyor. Yine 5,1 milyar internet, 4,7 milyar ise aktif sosyal medya kullanıcısı bulunuyor” sözleri ile açıkladı.

İnternetin zaman içinde geçirdiği değişimden dolayı kullanıcıların artık çok hızlı ve zahmetsiz bir şekilde içerik üreticisi olabildiğini ifade eden Öğretim Görevlisi Ali Parim “Bugün maalesef sosyal medyada doğruluğu kesin olmayan içerikler kolaylıkla paylaşılabiliyor. Yanlış ya da çarpıtılmış bilgiler, sosyal medyada hızla yayılarak toplumsal çatışmaları tetikleyebiliyor. Özellikle savaş, salgın, doğal afet ve seçim dönemlerinde dezenformasyonun daha da yaygınlaştığına ve bu dönemlerde algıların olguların önüne geçtiğine şahitlik ediyoruz” dedi.

MEDYA OKURYAZARLIĞININ GEREKLİLİĞİ 

Parim sözlerinin devamında ise insanların medyadaki bilgileri doğru bir şekilde değerlendirmesi ve anlamlandırması anlamına gelen medya okuryazarlığı konusunda bilgilenmenin ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

İnsanların her gördüğüne direk inanmaması adına konuyu net bir şekilde araştırması, ilgili kurumlardan resmi bilgilere ulaşması önem arz ediyor. Doğru bilgiye ulaşan kullanıcıların çevresini de aynı şekilde yönlendirmesi gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rekabet Kurulu gerekçe gösterildi! Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak

Rekabet Kurulu gerekçe gösterildi! Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını kapatacak