Türkiye elektronik oy verme sistemine geçiyor! Çalışmalar başladı

Türkiye seçim tarihinde yeni bir aşamaya geçiyor. Edinilen bilgiye göre bir grup uzman elektronik oy verme sistemi için çalışmalara başladı.

Türkiye elektronik oy verme sistemine geçiyor! Çalışmalar başladı

Yapıldığı her dönemde en çok konuşulan konular arasına giren seçimler ile ilgili ezber bozan bir haber geldi. Türkiye gelecek yıllardan itibaren seçimlerde kağıt kullanımı yerine elektronik sistem ile oy kullanma yoluna gidilebilir. Bu bağlamda Ankara'da çalışmaların başladığı ifade edildi.

TÜRKİYE ELEKTRONİK OY KULLANMA İŞLEMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Türkiye'nin şu an için en önemli gündem maddeleri arasında yerel seçim gösteriliyor. 2 aydan az bir zamanın kaldığı yerel seçim dönemi vatandaşlar her seçim olduğu gibi kendilerine en uygun adaya oy verme için sandık başına gitmeye hazırlanırken gelen bir açıklama okuyanları şaşırttı.

Bu seçim olmasa da önümüzdeki seçimlerde kullanılması için bir elektronik oy verme sistemi için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde YSK Başkanı Ahmet Yener'de ülkemizde elektronik uygulamaya geçilebileceğine dair açıklamalar yapmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise Ankara'da bir üniversite ve YSK uzmanlarının çalışmalara başladığı öğrenildi.

İLK OLARAK MİKRO SEÇİMLERDE DENENECEK

Henüz hazırlık süreci devam eden çalışma ile ilgili Prof. Dr. Necdet Ünüvar geçtiğimiz günlerde YSK Başkanı Ahmet Yener'in kendisi ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Ünüvar'da bu bağlamda çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Şu an elektronik altyapı çalışmalarının ardından ilk olarak kooperatif seçimleri gibi mikro seçimlerde kullanılması planlanıyor. Tüm sürecin başarı ile tamamlanması ve ilgili mercilerin onay vermesi halinde Türkiye'de gelecek dönemlerde elektronik seçme sisteminin uygulanması ön görülüyor.

SONRAKİ HABER