YÖK ve sosyal politikaların güçlendirilmesi için İş Birliği Protokolü imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında Bakanlık ile YÖK arasında imzalanan protokol hakkında bilgi verdi. Aile Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan İş Birliği Protokolü ile öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitim almalarının sağlanacağını ifade edildi.

YÖK ve sosyal politikaların güçlendirilmesi için İş Birliği Protokolü imzalandı

Bakanlık ve YÖK arasında imzalanan protokol öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş,85 milyon vatandaşa ulaşan hizmetleri, akademik destek ile daha etkili bir hale getirmeyi önemsediklerini ifade etti. Konu ile ilgili Göktaş, "Bugün imzalayacağımız bu protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Göktaş, yola çıktıkları bu inançla Aile Yılı'nın sadece aile odaklı bir yaklaşım olmadığını belirtti. Bu sebeple ailenin her ferdinin güçlendirilmesi için çalışmaların yapılacağının altı çizildi.

PROTOKOL İMZALANDI

"Aile Yılı" kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında "İş Birliği Protokolü" imzalandı. Bakanlıkta düzenlenen imza töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, YÖK ile sosyal politikaları güçlendirmek amacıyla yeni bir işbirliği protokolünü imzalamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Aileyi güçlü kılmak istiyorsak, işe evvela aile fertlerinden başlamamız gerektiği açıktır." sözünü hatırlatan Göktaş, bu inançla ilan edilen Aile Yılı'nın sadece aile odaklı yaklaşım olmadığını, aynı zamanda ailenin her ferdini güçlendirmeye yönelik yürütülen çalışmaları kapsadığını dile getirdi.

YÖK ve sosyal politikaların güçlendirilmesi için İş Birliği Protokolü imzalandı

"TEŞVİK EDECEĞİZ"

Göktaş, 85 milyon vatandaşa ulaşan hizmetleri, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Bugün imzalayacağımız bu protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor. Bu çerçevede aile içi iletişimden kadına ve çocuğa karşı şiddetle mücadeleye kadar birçok konuda bilimsel araştırmaların bölgeler arası düzeyde yapılmasını teşvik edeceğiz. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk toplumuna yönelik akademik ve bilimsel çalışmaları artıracağız. Kadın dostu kampüs uygulamalarıyla kadın-erkek eşitliğini önceleyen üniversite yaşamını desteklemeye devam edeceğiz. Diğer yandan erişilebilir kampüsler için altyapı, eğitim ve denetim süreçlerinde birlikte çalışacağız. Böylece engelli öğrencilerimizin yükseköğretime engelsiz katılımı için bir yol açmış olacağız."

"ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ VE UYGULAMALI EĞİTİM ALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Göktaş, kadın ve çocuklara yönelik Hukuk Fakülteleri tarafından yürütülen hukuk kliniklerinin üniversitelerde yaygınlaştırılması için çalışacaklarını söyledi.

Protokolün çok kıymetli bir adım olduğunu ifade eden YÖK Başkanı Erol Özvar, çalışmaların çok geniş bir yelpazeyi kapsadığını ifade etti. Çalışmaların hizmet içi eğitiminde üniversitelerin katkı sunacağının da altı çizildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER