9 günlük bayram tatilini ardından yoğun bir gündemle çalışmalarına dönüş yapan TBMM Genel Kurulu'nda, İklim Kanunu Değişikliği için görüşmeler sürüyor. Teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardında maddeler üzerinde görüşmelere geçildi.
İKLİM KANUNU TEKLİFİNDE MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİNE GEÇİLDİ!
Teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmelerde söz alan Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, İklim Kanunu Teklifi'nin Çevre Komisyonunda ciddi bir müzakere ve değerlendirme sürecinden geçirilmediğini ve alelacele Genel Kurul'a getirildiğini savundu.
Özdağ, teklifin günü kurtarmak için hazırlandığını ve teklif metninde kamu kurum ve kuruluşlarının yetki ve sorumluluklarının muğlak bırakıldığını öne sürdü.
Kanun teklifinin adının "iklim" olduğunu ancak iklimle alakalı olmadığını ileri süren Özdağ, "Bu kanun düzenlemesi 'Dünyada ve özellikle ülkemizde hazır iklim de değişirken biz buradan nasıl para kazanırız?' düzenlemesidir." dedi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, İklim Kanun Teklifi'nin daha çok ticari çıkarlara hizmet edeceğini, iklim değişikliğiyle mücadele edemeyeceğini savundu.
Türkoğlu, "Asıl yapılması gereken yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak, ormansızlaşmanın önüne geçmek ve doğanın kendini yenilemesini desteklemektir." dedi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin insanlığın geleceğini tehdit eden en büyük sorunlardan biri haline geldiğini, Akdeniz Havzası'nda yer alan Türkiye'nin iklim değişikliğini en derinden hisseden ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Yapılacak olan kanuni düzenlemenin ardından Türkiye'nin iklim krizi ile mücadelesinde izlenecek olan yöntemler belirlenmiş olacak. Türkiye ne yazık ki son dönemde iklim krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer almış, ülkemizde çok sayıda doğal afet yaşanmıştı.