Dünyadaki insanların yaklaşık olarak yüzde 0 - 65'inin kronik ağrıdan mustarip olabileceğini ifade eden uzman isim en sık görülen ağrı çeşidinin bel ve boyun ağrısı olduğunu açıkladı. Her yaş ve cinsiyette kronik ağrıların görülebileceğini aktaran Özcan, ağrıların yüzde 90'ının tedavi edilebileceğini belirtti.
Özcan, açıklamasının devamında en önemli hasta grubunun kanser hastaları olduğunu açıkladı. Bu tür hastanelere ağrı kesici ilaç tedavilerinin düzenlenebileceğini ifade etti.
GİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİSİ YÖNTEMLERİNE BAŞVURULABİLİR
Doç. Dr. Sibel Özcan, dünyadaki insanların yüzde 60-65’inin kronik ağrıdan mustarip olduğunu, en sık görülen kronik ağrıların bel ve boyun ağrıları olduğunu, kronik ağrının tedavisinin zor ve uzun olduğunu genellikle tek bir tedavi yöntemine cevap vermediğini söyledi.
Doç. Dr. Özcan, algolojinin, kronik ağrıların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalı olarak, ağrı çeken hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli yaklaşımlar sunduğunu, algolojide her yaş ve cinsiyetteki kronik ağrılı hastaların ağrı etiyolojisi açısından değerlendirildiğini, diğer disiplinlerin ilgi alanına girdiği takdirde bu dallarla birlikte gerekli multidisipliner-interdisipliner yaklaşımın sağlandığını, ayaktan ya da yatan hastaların tanı ve tedavi planlarının düzenlenerek tedavide öncelikle ilaç tedavisi, fizik tedavi yöntemleri gibi geleneksel yöntemler uygulandığını, hastanın bunlardan fayda görmemesi durumunda girişimsel ağrı tedavisi yöntemlerine başvurulduğunu dile getirdi.
Uzman isim, açıklamasının devamında ağrıların yüzde 90'ının tedavi edilebileceğini belirtti. Artan iş temposu sebebi ile pek çok kişide sırt ağrısı görüldüğü de vurgulandı.