ABD ile İran arasında gerilim yeniden zirve yaptı. İsrail’in Lübnan’a saldırısı karşısında tepki gösteren İran, barış görüşmelerini durdurduklarını açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşerek saldırıları durdurmasını iletmişti ama sahada bunun bir sonucu henüz alınamadı.
Yaşanan gerilim üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan bir açıklama geldi. Buna göre Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait olan bir ticari gemi seyir füzesiyle vuruldu. Bu saldırı neticesinde gemideki hasar durumuna dair henüz bilgi verilmedi.
ABD GEMİSİ VURULDU
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’ye ait ticari gemiyi seyir füzesiyle vurduğunu açıkladı. Hürmüz Boğazı’nda gerilim yeniden yükseldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’ye ait Panama bayraklı MSC Sariska V konteyner gemisini seyir füzesiyle vurduğunu açıkladı. Gemideki hasarın boyutu ve mürettebatın sağlık durumu hakkında henüz açıklama yapılmadı.
Daha önce Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Irak'ın güneyinde bir liman kenti olan Umm Qasr'ın yaklaşık 40 deniz mili güneydoğusunda bir geminin vurulduğunu bildirmişti.
ABD ile İran arasındaki ilişkilerin yeni boyutunun ne olacağı merak ediliyor. Çatışmaların yeniden başlamasından endişe edilirken İsrail’in savaşı yeniden başlatma girişimlerine yönelik ABD’nin tavrının ne olacağı bekleniyor.